Tények és tapasztalatok - egy rendhagyó karácsonyi fotózás

Véget ért a LoveSnow 2020 – Karácsonyi fotózás az erdőben sorozatunk, melyet AgiSzabo Photographyval közösen szerveztünk. Mindenkinek nagy-nagy köszönet, akik bizalmat szavaztak nekünk – annak ellenére, hogy viszonylag kevés referenciánk volt hasonló, kültéri téli tematikus fotózással kapcsolatban. 

Konkrétan, nem tudtunk minta fotókat sem mutatni senkinek, mert eddig ez a session csak a képzeletünkben élt. Az ötlet egy megkeresést követően ütött szöget Ági fejében, majd mindkettőnket beszippantott és elindult az agyrágó bogár is…

Egy klassz erdei, karácsonyi pikniket álmodtunk meg, de a realitások hamar visszahúztak minket a valóságba. Szerettünk volna egy puha szőnyeget, ahol kedvére ehet-ihat és mulatozhat az úri közönség, de be kellett látnunk, hogy a) egy szép szőnyeg ára nem fért bele a dekorációs költségkeretbe (Marketplace-en már találtunk 40.000-ért is olyat, ami tetszett mindenkinek) és b) kb. húsz másodperc alatt lett volna használhatatlan a perzsa az erdei avar és sár miatt.

Igazi, élő tüzet is szerettünk volna gyújtani, de nem tudtunk negyedik embert szeretni, aki folyamatosan felügyeli azt. Kellett volna, hogy szépen égen, de ne okozzon semmi problémát – lásd: csetlő-botló, rosszalkodó gyerekek. Az utolsó napon végül kaptunk szomszédokat, akik gyújtottak egy klassz tábortüzet. Így a nap végén minden ruhát, kabátot ki kellett mosni a füstszag miatt.

Nem szeretjük a beállított, steril képeket, irtózunk a műhavas, kandallós, cukormázzal borított karácsonyi fotózás gondolatától és bíztunk benne, hogy lesznek olyan vendégeink, akik hasonlóan gondolkoznak.  

A választás szabadsága ugyanis mindenkié, mi azokat a családokat vártuk, akik szeretik a természetet, nem félnek „out-of-the-box” dolgoktól, szívesen megválnak a sablonoktól, de mégis, szeretnének karácsonyi fotózást, karácsonyi képeket idén is, COVID-19 ide vagy oda.

Így végül ugrottunk egyet az ismeretlenbe és meghirdettük a LoveSnow 2020 – Karácsonyi fotózás az erdőben rendezvényünket, amely két hétvégét ölelt fel.

Mit tapasztaltunk? Mik voltak a visszajelzések?

Helyszín

Emlékszem, egy csütörtöki napon mentünk el megnézni a tervezett helyszínt (Erdei Macis Játszótérrel szemben), ami teljesen üres, szinte elhagyatott volt. Csak egy hölggyel és a két kutyájával találkoztunk, a parkolóban is csak négy-öt autó árválkodott. Arra gondoltunk, szuper lesz, parkolni is tudtok és tömegtől sem kell tartanunk, ami manapság nem utolsó szempont.

Végül a pénteki fotózáson nem, de a szombati és vasárnapi időpontok alkalmával viszonylag nagy volt a jövés-menés, a parkoló és a játszótér is többnyire tele volt – ezen nagyon meglepődtünk!

Alternatív opciók egyébként a Kiscelli Kastélypark és a Kamaraerdő voltak – örülnénk, ha megosztanátok véleményeteket, mert jövőre elképzelhető, hogy helyszínt váltanánk.   

Keksz, tea és forralt bor

Szerintünk jól jött egy kis extra kényeztetés, még akkor is, ha néhány csemete csak sütizni akart, fotózni kevésbé.

Az IKEA szédületes forralt bort készített és az Aldis mandulás keksz is jócskán fogyott. Negyedik nap egyébként többen is odajöttek hozzám, hogy vennének forralt bort és/vagy teát, de sajnos csak az utolsó fotózás alatt tudtunk idegeneket megvendégelni (nem eladni!) a forralt bor maradékával.

Ezúton is hálás köszönet a barátoknak, Karesznak és Ervinnek, hogy kisegítettek minket „boci”-val és egy huszonöt literes lekvárbefőző készülékkel, amivel Ági a teát főzte.

Időpont

Utoljára a kora délelőtti időpontok teltek be, így felmerült a lehetőség bennünk, hogy csúsztatjuk a fotózásokat. Napi 4 családnál többet sajnos nem merünk felelősséggel vállalni, úgy érezzük, ez az a pont, ahol a mennyiség még nem megy a minőség rovására.

Hópelyhek

Mi nagyon szerettük, odavagyunk a hópelyhekért! Sajnos, az ideiek nagy valószínűséggel „elhaláloztak”, de ha szeretnétek, jövőre is készülünk hasonló óriásdíszekkel! Hm?

Végül, az eredmények, vagyis a képek. Vegyesen Ágitól és Zsolttól. Néhányan közületek voltak olyan kedvesek és megengedtétek, hogy egy-egy fotót közkinccsé tegyünk. Így azok is részesei lehetnek az élménynek, akik ilyen, olyan, COVID okokból idén nem csatlakoztak. Jövőre várunk Benneteket is szeretettel!

Addig is, figyeljétek az oldalainkat @agiszabo.hu és @zsoltrozgonyi.photo, mert megszerettük a tematikus fotósession gondolatát és 2021 elejére már készülünk új dolgokkal! Itt tudtok jelentkezni 🙂

Viszlát LoveSnow, találkozunk 2021-ben!